در اصل آنتن ها یک وسیله فلزی هستند که به شکل میله های فلزی ساخته شده و توانایی جذب امواج ماکروویوی و رادیویی را دارا هستند. این نوع آنتن های گیرنده یک نوع وسیله ارتباطی محسوب شده و در انواع سبک های مختلف جهت جذب سیگنال های قوی و ضعیف کاربرد دارند. در ادامه به بررسی طرز کار آنتن پرداخته و با انواع مدل ها و ویژگی های آن ها، بیشتر آشنا خواهیم شد.
آنتن
قبل از دانستن طرز کار آنتن بهتر است در ابتدا با خود آن اشنا شوید. تصور کنید در یک ایستگاه رادیویی مستقر شده اید و می خواهید پیام خود را به دور دست ها برسانید، فردی که قصد دارید پیام خود را به آن برسانید می تواند پیام شما را از طریق آنتن ها دریافت نماید. آنتن ها وسیله هایی می باشند که توانایی جذب امواج الکترومغناطیسی و تبدیل آن به صورت امواج الکتریکی در سیم را دارند. جنس آنتن از فلزاتی با وزن کم و سبک همانند آلومینیوم ساخته می شود. این فلز از مقاومت مکانیکی و مقاومت بالا در برابر آب و هوا و جو برخوردار می باشد و همین امر سبب شده تا در ساخت آنتن ها از آن استفاده نمایند.
در آنتن ها بخشی به نام گیرنده وجود دارد که در طرز کار آنتن نقش اساسی ایفا می کند. گیرنده توسط یک خازن و همچنین یک سلف در بهبود و تقویت امواج نقش دارد. در گیرنده های اصلی شاخه هایی هستند که در پشت قرار دارند و به عنوان باز تاب کننده امواج کاربرد دارند و شاخک های واقع در قسمت جلویی به عنوان کمک کننده در جذب و دریافت امواج ضعیف تر و کم فرکانس تر نقش دارند.
انواع آنتن ها
آنتن ها انواع گوناگونی دارند که با توجه به نوع تلویزیون و نوع طرز کار آنتن به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند، انواع آنتن به شرح زیر می باشند:
آنتن هوایی
اولین نسل از آنتن های تولید شده، آنتن های هوایی می باشد؛ اما این بدین معنا نیست که این نوع آنتن ها از تکنولوژی های ویژه ای بهره مند نشده اند و هنوز به صورت اولیه می باشند. بلکه آنتن های هوایی از کیفیت بالایی برخوردار هستند و به علت قرار گیری در محیط خارج از خانه لزوما باید کیفیت بسیار بالایی داشته باشند تا طرز کار آنتن به شیوه ای مطلوب باشد.
این نوع آنتن ها نسبت به آنتن هایی که در محیط خانه قرار می گیرند سگینال ها را بهتر دریافت می نماید، به همین دلیل در مناطقی که سیگنال ضعیف در جریان است از این نوع آنتن ها استفاده می شود.
آنتن گردان
آنتن های گردان ضمن نصب شدن در محیط های آزاد به صورت اتوماتیک و یا به صورت دستی امکان تنظیم دارند. وجود این ویژگی سبب شده حتی در سخت ترین نقطه جهت سیگنال دهی شبکه های مختلف از آن ها بهره برداری شود. برای تلویزیون هایی در مناطقی با سیگنال ضعیف استفاده از آنتن های گردان پیشنهاد می شود.
آنتن رومیزی
نوعی آنتن که عموما روی میز قرار می گیرند، به آنتن رومیزی معروف هستند. این مدل آنتن ها در ساختمان های بلند و آپارتمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. این آنتن ها در نزدیکی تلویزیون نصب شده و به آسانی می توان آن ها را تنظیم کرد، از قیمت مناسب تری برخوردار می باشد و با دارا بودن ساز و کار ویژه امکان حذف نویزهای اضافه را دارند.
آنتن ثابت
از این سبک آنتن ها جهت استفاده در محیط های باز مانند مراکز اداری و بام خانه ها استفاده می شود. این نوع آنتن ها برای مکان هایی که سیگنال به صورت قابل قبول و یا قوی دریافت می شوند استفاده می گردد. در صورتی که قصد دارید از این نوع آنتن ها استفاده کنید توجه داشته باشید که پس از تنظیم آن امکان تغییر جهت به منظور دریافت بهتر سیگنال وجود ندارد.
آنتن چگونه سیگنال ها را دریافت و تحلیل می کند؟
طرز کار آنتن از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست و درک نحوه کار آن بسیار راحت است. پیامی که از یک ایستگاه به منظور انتقال به شخص و یا ارگان خاصی فرستاده می شود در ابتدا به صورت امواج مکانیکی است که با ساز و کار ویژه به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود.
این امواج با قرار گیری در یک مدار در ایستگاه رادیویی با مصرف انرژی سیگنال های ویژه را به آنتن گیرنده می فرستند. در صورتی که بخواهیم جزئی تر به این قضیه نگاه کنیم، در واقع الکترون های جریان الکتریکی ایجاد شده در آنتن در امتداد آنتن حرکت می نمایند.
چرا آنتن ها شکل های متفاوتی دارند؟
با توجه به نوع تلویزیون ها، آنتن های مختلفی طراحی و به بازار عرضه شده اند. برای اینکه بهترین آنتن را برای استفاده از تلویزیون خود خریداری نمایید باید در ابتدا مشخص کنید که چه فرکانسی را می خواهید دریافت نمایید. شما باید عوامل گوناگونی از جمله منبع تغذیه، قدرت خروجی آنتن، نوع دستگاه گیرنده و نوع تلویزیون را در هنگام خرید آنتن به خوبی مد نظر داشته باشید. علاوه بر آن آنتن ها بر اساس میزان قدرت سیگنال آن منطقه دارای ابعاد و شکل های متفاوتی هستند.
فاکتور های مهم در خرید آنتن تلویزیون
توجه به نکات جزئی به شما در هنگام خرید آنتن مناسب و کاربردی کمک بسیار زیادی می کند، فاکتورهای مهم در هنگام خرید آنتن تلویزیون به شرح زیر هستند:
- میزان فاصله مکانی که قصد دارید آنتن را در آن نصب نمایید با مرکز ارسال سیگنال
- قدرت و میزان توان آنتن در دریافت سیگنال های ارسالی
- برند آنتن که قصد خرید آن را دارید.
- داشتن سیستم تقویت کننده سیگنال در آنتن
- دارا بودن گارانتی و خدمات پس از فروش
- توجه به موارد بالا و همچنین طرز کار آنتن به شما کمک می کند تا خریدی مطمئن و راحت را تجربه نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص طرز کار آنتن توضیح داده شد. در صورتی که می خواهید کیفیت تصویر تلویزیون خود را افزایش دهید، می توانید از آنتن های گوناگون استفاده نمایید؛ اما برای انتخاب آنتنی مناسب باید موارد بسیاری از جمله نوع آنتن انتخابی، فاصله تا مرکز ارسال سیگنال و نوع تلویزیون خود را مد نظر قرار دهید. شما می توانید برای خرید آنتن رومیزی و خرید آنتن هوایی از فروشگاه معتبر پیکاوکالا اقدام نمایید و بر اساس بودجه خود و همچنین نیاز تلویزیون خود این محصول را تهیه کنید.
منبع: electronicdesign
پیکاوکالا
سوالات متداول
- نوع موج دریافتی توسط آنتن کدام است؟
توانایی جذب امواج ماکروویوی و رادیویی را دارا هستند.
- اولین نسل از آنتن های تولید شده کدام مدل است؟
آنتن های هوایی اولین نسل از آنتن ها هستند.
نظر خود را بنویسید