تفاوت های تلویزیون LED با LCD چیست؟

تفاوت های تلویزیون LED  با LCD چیست؟

قبل از آنکه به تفاوت های تلویزیونLED  با LCD بپردازیم. بهتر است درباره اهمیت آن ها صحبت کنیم. اصولا تلویزیون ها نقش زیادی در سرگرم کردن افراد ایفا می نمایند. چرا که از طریق آن ها می توان ساعت ها مشغول دیدن فیلم های متنوع بود و ویدیوهای مختلفی را همراه با خانواده یا دوستان مشاهده کرد. همچنین می توانید از طریق این دستگاه از رویدادهای مختلف ورزشی و خبری در سراسر جهان با خبر باشید. تلویزیون ها از گذشته تا به امروز دستخوش تغییرات اساسی بوده اند. یکی از این تغییرات، صفحه نمایش آن ها است.

تولیدکنندگان تلویزیون همواره سعی بر این داشته اند تا برای بهتر شدن وضوح تصاویر تلاش کنند. همین امر سبب تغییرات هر ساله صفحه های نمایشگر این دستگاه ها شده است که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. می توان این گونه بیان کرد که یکی از تاثیرگذارترین اختراعات بشر تا به امروز تلویزیون بوده است. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا تفاوت های تلویزیونLED  با LCD را بررسی نماییم.

 

چگونگی عملکرد تلویزیون

در واقع این دستگاه یک رسانه مخابراتی برای انتقال تصاویر متحرک و صدا محسوب می شود. همچنین تلویزیون ها یک رسانه جمعی برای تبلیغات، اخبار، ورزش و سرگرمی به شمار می روند. لازم است قبل از اطلاع از تفاوت های تلویزیونLED  با LCD با عملکرد این دستگاه آشنا شوید. این دستگاه از اجزای مختلفی مانند نمایشگر، تیونر، بلندگو و ... تشکیل و ساخته شده است. این اجزا به عنوان دریافت کننده و پخش کننده برنامه های تلویزیونی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

تفاوت های تلویزیون LCD با LED

تاریخچه تلویزیون به اواخر سال 1980 باز می گردد و همچنین بعد از جنگ جهانی دوم با معرفی تلویزیون های لوله پرتوی کاتدی، این دستگاه به عنوان دستگاهی محبوب بین افراد شناخته شد. باید بدانید که تکنولوژی رنگی نیز در سال 1953 میلادی به تلویزون ها افزوده شده و سبب افزایش محبوبیت این دستگاه شگفت انگیز گردید.

علاوه بر آن در سال های 2010 تلویزیون ها به صفحات تخت یا به اصطلاح LCD مجهز شده اند. پس از گذشت سال ها و با به کارگیری فناوری، نمایشگر کرسیتال مایع با نور پس زمینه ال ای دی ها جایگزین ال سی دی ها گردید. همانطور که اشاره شد این دستگاه ها از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه به معرفی برخی از آن ها خواهیم پرداخت. استفاده از این قطعات سبب ایجاد یکسری از تفاوت های تلویزیونLED  با LCD گردید.

 

اجزای تشکیل دهنده تلویزیون ها

شناخت اجزای سازنده تلویزیون لازمه درک تفاوت های تلویزیونLED  با LCD است. اگر پشت این دستگاه ها را باز کنیم، با قطعات متعددی رو به رو خواهیم شد، عموما این قطعات در تمامی مدارهای تلویزیون، مشترک و یکسان هستند. البته ممکن است بعضی از تولید کنندگان برای افزایش عملکرد بهتر تلویزیون ها، یکسری بردهای دیگری نیز به این دستگاه اضافه کنند. یکی از علل فروش محافظ صفحه تلویزیون افزایش طول عمر این قطعات است.

اجزای اصلی یک تلویزیون عبارتند از:

 

برد اصلی

مادربرد یا برد اصلی قطعه ای است که مدارهای خروجی و ورودی تصویر و صدا به آن متصل می شوند. می توان گفت مادربرد یکی از اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده یک تلویزیون بوده که به عنوان مغز سیستم، عمل می کند. علاوه بر آن مادربردها دارای چهار عملکرد هستند که عبارتند از:

  • CPU & MCU روی آن نصب شده اند و با فرستادن سیگنال های متعدد سیستم را کنترل می کنند.
  • از آنجایی که سیگنال های ورودی به صورت های مختلفی مانند HTML, USB, COAXIAL به تلویزیون وارد می شوند، مادربردها وظیفه دارند این سیگنال های ورودی را پردازش کنند.
  • همچنین ای سی دی های صدا روی مادربردها وصل می شوند.

 

برد تغذیه

وظیفه این برد بر روی دستگاه تلویزیون، دریافت برق شهری و تبدیل آن به ولتاژ های 13 یا 24 ولت است.

 

برد تیکان

این برد اغلب در تلویزیون های  LCD قرار داشته و وظیفه آن پردازش ویدیو است. همین برد یکی از تفاوت های تلویزیونLED  با LCD به حساب می آید.

 

انواع تلویزیون

تلویزیون LCD  چیست؟

در واقع LCD نمایشگرهای کریستال مایع هستند. این نوع نمایشگرها دارای ضخامت کمی هستند که سبب تحول عظیمی در این شدند. همچنین طراحان امکان طراحی نمایشگرهای باریک تر را خواهند داشت. جالب است بدانید که این نوع نمایشگرها دارای طیف رنگی بسیار خوبی بوده اند که اگر آن ها را در یک اتاق تاریک قرار دهیم می توانند فضا را روشن و نورانی کنند.

در حقیقت LCD یک نمایشگر نوری بر پایه خصوصیات نوری کریستال مایع است که در ولتاژهای مختلف ساخته می شود. این کریستال های مایع دارای دو خصوصیت جامد و مایع هستند که بین صفحات شیشه ای پلاریزه شده قرار می گیرند. اگر با LCD به خوبی آشنا شوید، تفاوت های تلویزیونLED  با LCD را متوجه خواهید شد.

همچنین این تلویزیون ها، نور را با توجه به ولتاژ وارد شده به آن، از خود خارج می نمایند. باید بدانید که کریستال های مایع استفاده شده در این نوع نمایشگرها سمی بوده اند و در صورت شکستن یا برخورد آن با دست، سریعا باید دست ها را با آب و صابون شست و شو دهید.

 

تلویزیون LED چیست؟

نمایشگرهای LED در حقیقت همان نمایشگرهای  LCDپیشرفته تر هستند. در واقع  LEDبه معنی دیودهای ساطع کننده نور است. سازنده های تلویزیون ها به جای استفاده از لامپ های فلورسنت از سیستم های نور افشانی استفاده کرده اند. این نوع نمایشگرها توسط شرکت سونی تولید شده و در سال 2005 وارد بازار شدند و بعد از آن مورد استقبال مردم قرار گرفتند.

از دیگر تفاوت های تلویزیونLED  با LCD این است که LED ها به دلیل برخورداری از عمر زیاد و همچنین صرفه جویی در اتلاف انرژی بسیار به صرفه تر از سایر نمایشگرها هستند. همچنین در این نوع تلویزیون ها از هیچ ماده سمی مخصوصا جیوه استفاده نشده است. علاوه بر آن به دلیل استفاده از دیودهای نوری در این دستگاه ها سرعت خاموش و روشن شدن آن ها بسیار بیشتر از سایر نمایشگرها خواهد بود. همچنین به دلیل کنتراست بالا در هنگام خاموشی صفحه آن ها به صورت یک پارچه مشکی بوده و در هنگام روشن شدن نیز دارای روشنایی بسیار زیادی هستند.

 

نمونه ای از تلویزیون های ال ای دی

تفاوت های تلویزیونLED  با LCD

  • یکی از تفاوت های تلویزیونLED با LCD استفاده از منبع نوری در پشت صفحه آن ها است. در نمایشگر های LCD از لامپ های فلورسنت و در نمایشگرهای  LED از دیودهای نور افشان استفاده شده است.
  • مورد دوم کنتراست می باشد. کنتراست در تلویزیون های LED بسیار بهتر و سریع تر از  LCD است.
  • همچنین یکی از تفاوت های عمده این دو نمایشگر در میزان عمر آن ها است. معمولا میزان عمر تلویزیون های LCD ، 60 هزار ساعت بوده در صورتی که عمر تلویزیون های  LED بیش از 100 هزار ساعت است.
  • علاوه بر آن تلویزیون های LEDمصرف انرژی کمتری را نسبت به تلویزیون های  LCD دارند.
  • همچنین ضخامت نمایشگرهای LEDبسیار کم تر و نازک تر از تلویزیون های LCD است.
  • فرکانس های تغییر تصویر در LED ها بسیار بالاتر است.
  • از دیگر تفاوت های تلویزیونLED با LCD می توان به عوامل زیست محیطی آن ها اشاره نمود. LED ها برای محیط زیست هیچ خطری ندارند، به این دلیل که در ساخت آن ها از هیچ گونه مواد سمی استفاده نشده است.
  • طیف رنگی در LED ها بسیار گسترده تر است.

 

سخن نهایی

با توجه به مطالبی که درباره تفاوت های تلویزیون LED با LCD در این مقاله بیان شد، می توانیم به این جمع بندی برسیم که تلویزیون های ال ای دی به دلیل داشتن کیفیت بالاتر و همچنین مصرف انرژی کم تر می توانند بسیار بهتر از تلویزیون های ال سی دی باشند. البته باید اظهار کرد که امروزه تلویزیون های ال سی دی دیگر منسوخ شده اند.

حال که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید، بهتر است از محصولات سایت پیکاوکالا که به فروش انواع تجهیزات جانبی تلویزیون همچون فروش کنترل ماهواره، کنترل تلویزیون، فروش پایه دیواری تلویزیون و ... می پردازد، دیدن کنید.

پیکاوکالا

سوالات متداول

  1. ال سی دی بهتر است یا ال ای دی؟

تلویزیون های ال ای دی به دلیل داشتن کیفیت بالاتر و همچنین مصرف انرژی کمتر بهتر از تلویزیون های ال سی دی می باشند.

  1. نحوه تشخیص ال ای دی و ال سی دی چگونه است؟

طیف رنگی گسترده تر و کنتراست بالای تلویزیون های ال ای دی از راه های تشخیص آنهاست.

نظر خود را بنویسید

دیدگاه